Budinca de ciuperci cu patrunjel

Pentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta jumatate se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de ciuperci cu patrunjel

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • unt - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 200 g
  • lapte - 1 l
  • oua - 4 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • Pentru sos:
  • supa de oase - 500 ml sau 500 ml apa si 1 cub MAGGI de ciuperci
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 25 g
  • smantana - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta jumatate se taie marunt pentru sos. (Ciupercile conservate se spala si se taie in acelasi mod.) Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. in 75 ml de unt topit se adauga faina dizolvata in lapte rece si sare. Se fierbe 10 minute, se adauga ciupercile inabusite in ulei, oua, patrunjel verde, piper si se amesteca. in tava unsa cu unt se toarna compozitia obtinuta si se introduce la cuptor. Se prepara sosul din ciuperci inabusite in 50 ml ulei, se adauga faina dizolvata in 50 ml supa de oase. Se continua fierberea cca 20 minute, adaugandu-se cantitatea ramasa din supa de oase, smantana, patrunjel verde, sare si piper.



Budinca de ciuperci cu patrunjel se serveste calda, cu sos alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Sarmale in foi de varza acra
Bucataras.RO

Sarmale in foi de varza acra

"Retete festive de iarna"

Sarmale in foi de varza acra
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa