Intai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4 linguri de ulei pana devine
Intai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4 linguri de ulei pana devine sticloasa. Spalam 4 ardei verzi, taiem in rondele de 1cm si late de 0,5 cm si adaugam peste ceapa, apoi le calim sub capac pana se inmoaie.
Daca ardeii s-au inmuiat, adaugam 2 rosii suculente de marime medie taiate in 4, si fierbem in continuare pana rosia se sfarma, apoi prajim fara capac pana ramane doar untura.
Apoi spalam sub jet de apa 200 g de ciuperci, si taiem in cubulete de aprox. 1 cm.
Cand tocana de legume s-a prajit pana a ramas doar ulei, adaugam ciupercile, o lingurita de boia de ardei, ½ lingurita de sare, putin piper macinat, apoi turnam 1 dl de apa, si amestecate bine, le fierbem fara capac pana se inmoaie.
Daca ciupercile nu lasa suficienta zeama, mai adaugam putina apa. Se serveste calda, ca fel de mancare separat. Se tine la frigider.
Alte retetecu ciuperci
Orez ciuperci
Supa ciuperci
Zacusca ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii