Intai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4 linguri de ulei pana devine
Intai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4 linguri de ulei pana devine sticloasa. Spalam 4 ardei verzi, taiem in rondele de 1cm si late de 0,5 cm si adaugam peste ceapa, apoi le calim sub capac pana se inmoaie.
Daca ardeii s-au inmuiat, adaugam 2 rosii suculente de marime medie taiate in 4, si fierbem in continuare pana rosia se sfarma, apoi prajim fara capac pana ramane doar untura.
Apoi spalam sub jet de apa 200 g de ciuperci, si taiem in cubulete de aprox. 1 cm.
Cand tocana de legume s-a prajit pana a ramas doar ulei, adaugam ciupercile, o lingurita de boia de ardei, ½ lingurita de sare, putin piper macinat, apoi turnam 1 dl de apa, si amestecate bine, le fierbem fara capac pana se inmoaie.
Daca ciupercile nu lasa suficienta zeama, mai adaugam putina apa. Se serveste calda, ca fel de mancare separat. Se tine la frigider.
Alte retetecu ciuperci
Orez ciuperci
Supa ciuperci
Zacusca ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii