Ciuperci cu orez

Intai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4 linguri de ulei pana devine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o mana de orez
  • 1 ceapa rosie
  • 4 lg ulei
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 200g ciuperci
  • 1/2 lg de sare

Mod de preparare

Intai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4 linguri de ulei pana devine sticloasa. Spalam 4 ardei verzi, taiem in rondele de 1cm si late de 0,5 cm si adaugam peste ceapa, apoi le calim sub capac pana se inmoaie.

Daca ardeii s-au inmuiat, adaugam 2 rosii suculente de marime medie taiate in 4, si fierbem in continuare pana rosia se sfarma, apoi prajim fara capac pana ramane doar untura.

Apoi spalam sub jet de apa 200 g de ciuperci, si taiem in cubulete de aprox. 1 cm.

Cand tocana de legume s-a prajit pana a ramas doar ulei, adaugam ciupercile, o lingurita de boia de ardei, ½ lingurita de sare, putin piper macinat, apoi turnam 1 dl de apa, si amestecate bine, le fierbem fara capac pana se inmoaie.

Daca ciupercile nu lasa suficienta zeama, mai adaugam putina apa. Se serveste calda, ca fel de mancare separat. Se tine la frigider.
Alte retetecu ciuperci

Orez ciuperci

Supa ciuperci

Zacusca ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc