Ciuperci cu sufleu

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le, apoi cu degetele tasati lamelele de pe partea interioara a palariilor, intr-un vas de teflon, puneti juma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 de ciuperci cu palarii de 6-8 cm diametrul
  • 3 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 50 g unt
  • un pahar cu lapte
  • 100 g cascaval ras
  • sare

Mod de preparare

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le, apoi cu degetele tasati lamelele de pe partea interioara a palariilor, intr-un vas de teflon, puneti jumatate din cantitatea de unt si, cand este fierbinte, adaugati faina si amestecati pana cand aceasta devine aurie.

Stingeti cu lapte dulce, cald, amestecand continuu

cu o spatula foarte curata de lemn pana cand sosul se ingroasa.

Adaugati cascavalul ras, galbenusurile unul cate unul si la urma albusurile batute spuma tare.

Ungeti o tava pentru cuptor cu unt in care asezati ciupercile, puneti in fiecare cate o lingura cu umplutura si presarati-le cu cascaval ras.

Dati vasul la cuptor, cu foc potrivit, pana cand preparatul se rumeneste frumos.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide