Preincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin usturoi. Stoarceti deasupra s
Preincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin usturoi. Stoarceti deasupra sucul de lamaie si turnati uleiul de masline. Cu degetele sau cu o pensula, frecati cu acest amestec ciupercile, pe toate partile. Asigurati-va ca ati folosit tot uleiul aromat. Puneti ciupercile laolalta, cu palariile in jos, intr-un vas sau intr-o tava pentru copt si, cu ajutorul unui cutit, crestati fiecare ciuperca, la intamplare, in 2-3 locuri. Introduceti cate o feliuta din usturoiul ramas in fiecare despicatura. Puneti untul, in bucati mici, deasupra ciupercilor, condimentati-le si dati-le la cuptor timp de 15-25 de minute - timpul de coacere depinde de marimea ciupercilor - pana cand se inmoaie, se rumenesc putin si devin extrem de zemoase. Gustati una, pentru a verifica daca s-au facut.
Sunt minunate servite cu niste carne la gratar si cu cartofi prajiti sau rupte in bucati si adaugate la o salata calda, ori tocate si folosite ca umplutura pentru raviolli sau, de asemenea, taiate felii si amestecate cu paste fainoase si putina smantana.
Alte retete recomandate:
Tocanita cu ciuperci
Pilaf cu ciuperci si legume
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din...
Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pereIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii