Preincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin usturoi. Stoarceti deasupra s
Preincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin usturoi. Stoarceti deasupra sucul de lamaie si turnati uleiul de masline. Cu degetele sau cu o pensula, frecati cu acest amestec ciupercile, pe toate partile. Asigurati-va ca ati folosit tot uleiul aromat. Puneti ciupercile laolalta, cu palariile in jos, intr-un vas sau intr-o tava pentru copt si, cu ajutorul unui cutit, crestati fiecare ciuperca, la intamplare, in 2-3 locuri. Introduceti cate o feliuta din usturoiul ramas in fiecare despicatura. Puneti untul, in bucati mici, deasupra ciupercilor, condimentati-le si dati-le la cuptor timp de 15-25 de minute - timpul de coacere depinde de marimea ciupercilor - pana cand se inmoaie, se rumenesc putin si devin extrem de zemoase. Gustati una, pentru a verifica daca s-au facut.
Sunt minunate servite cu niste carne la gratar si cu cartofi prajiti sau rupte in bucati si adaugate la o salata calda, ori tocate si folosite ca umplutura pentru raviolli sau, de asemenea, taiate felii si amestecate cu paste fainoase si putina smantana.
Alte retete recomandate:
Tocanita cu ciuperci
Pilaf cu ciuperci si legume
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii