Crema de ciuperci cu pui

Curatati ciupercile, spalati-le si puneti la fiert 1,2kg din acestea, in 2 litri de apa si o lingurita rasa cu sare. Dupa ce ciupercile au fiert bine,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg ciuperci proaspete
  • 1 piept de pui
  • un varf de cutit sofran pur
  • 100g unt
  • 3-4 fire marar
  • 3-4 fire patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati ciupercile, spalati-le si puneti la fiert 1,2kg din acestea, in 2 litri de apa si o lingurita rasa cu sare. Dupa ce ciupercile au fiert bine, scurgeti-le de apa (nu aruncati apa) si cu ajutorul unui blender faceti din acestea o crema. Adaugati atata apa cat sa obtineti crema de consistenta unei smantani mai groase. Ciupercile ramase taiati-le in bucati mai mari si impreuna cu pieptul de pui taiat in bucatele prajiti-le in unt. Cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci adaugati sofranul, patrunjelul si mararul tocate si un praf de sare. Mai lasati 30 de secunde la foc mic, apoi puneti totul in crema de ciuperci. Potriviti de sare si piper si amestecati bine.
Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Ciuperci cu pilaf

Spaghetti cu rosii si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc