Alegeti ciuperci numai foarte proaspete, mici, albe si carnoase. Spalati-le in 3-4 ape, tocati-le in cuburi mici si puneti-le intr-un castron. Separat
Alegeti ciuperci numai foarte proaspete, mici, albe si carnoase.
Spalati-le in 3-4 ape, tocati-le in cuburi mici si puneti-le intr-un castron.
Separat, intr-un vas de teflon, caliti ceapa in ulei.
Cand aceasta incepe sa se rumeneasca, adaugati ciupercile si lasati vasul pe foc domol pana cand apa lasata de ciuperci aproape s-a evaporat.
Inchideti focul si cand amestecul este aproape rece,
puneti ouale (mai putin doua galbenusuri), sare, piper, verdeata si omogenizati foarte bine.
Separat, faceti din ingredientele respective (din reteta) un aluat elastic, intindeti o foaie, potrivit de subtire, puneti-o intr-o cratita pe care sa o imbrace si sa se petreaca peste marginile vasului.
Turnati aici compozitia de ciuperci, gata pregatita. Acoperiti drobul cu marginile foii de aluat, ungeti-l deasupra cu galbenusurile ramase frecate cu unt si dati vasul la cuptorul cu foc potrivit pentru ca preparatul sa se rumeneasca frumos.
Cand este gata, rasturnati-l pe un platou adanc si aduceti-l la masa cald.
Pofta buna!
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
ciuperci cuptor
ciuperci umplute
ciulama de ciuperci
piept de pui ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii