Galuste de ciuperci cu sos

Alegeti ciuperci tinere, carnoase si albe, taiati-le partea de cotor care a stat in pamant si spalati-le sub jet de apa rece. Fierbeti ciupercile bin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri cu varf de faina
  • o ceapa mare
  • 3 oua
  • putin ulei
  • 4-5 rosii mari
  • cascaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Alegeti ciuperci tinere, carnoase si albe, taiati-le partea de cotor care a stat in pamant si spalati-le sub jet de apa rece.

Fierbeti ciupercile bine si, dupa racire, treceti-le de doua ori prin masina de tocat carne.

Puneti-le intr-un castron si combinati-le cu faina si ouale bine batute, omogenizati amestecul, potriviti de sare si

piper, dupa gust, si din aceasta compozitie faceti galuste mici.

Inainte de a le modela, pudrati-va palmele cu faina, apoi puneti galustele sa fiarba in apa clocotita cu putina sare.

Separat, pregatiti un sos de rosii, astfel: puneti ulei intr-un vas pe foc potrivit, adaugati ceapa tocata fin, rumeniti-o pana se aureste potrivit, dupa care adaugati rosiile decojite si taiate in felii mari, potriviti de sare si piper, dupa gust, apoi lasati sosul sa fiarba 10 minute.

Puneti galustele pe un platou adanc si turnati peste ele

sosul fierbinte.
Pudrati-le cu cascaval ras si aduceti preparatul la masa cat este cald.

Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc