Limba cu ciuperci

Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung. Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Limba cu ciuperci

Ingrediente

  • Limba de porc
  • ciuperci
  • morcov
  • ceapa
  • marar
  • pasta de tomate
  • piper
  • lamaie

Mod de preparare

Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung.

Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun mare de fonta, dar acuma, daca am la indemana wok-ul, ), pun rondele de morcovi la prajit - ideea e ca morcovul contine substante solubile in apa, deci prin prajirea asta in ulei se pastreaza gustul specific.

Se adauga si feliile de limba, se frig un timp.

Se adauga un catel de usturoi taiat marunt, si ceva vin rosu (dulceag).

Lasam sa se inabuse bine.

Adaugam ciupercile feliate si le lasam pana scad si lasa apa.

Dupa ce au scazut si ciupercile, adaugam ingredientele (o foaie de dafin, piper, o felie de lamaie, maraul taiat marunt, sare, pasta de tomate, un pc de zahar, ceapa taiata marunt.

Se da un clocot bun, pana se amesteca.

Dupa care ori se adauga suc de rosii, ori se completeaza cu apa si se mai pune pasta de tomate.

Dulceatza morcovului se pastreaza numai in el, nu se duce si in sos, acolo se simte mai intai lamaia, apoi dafinul, pe fondul gustului de la ciuperci. Limba isi pastreaza savoarea ei, pe care o simti numai cand gusti din ea.
Pofta buna!

Reteta Limba cu ciuperci a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci ,

Tocanita cu ciuperci,

Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide