Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung. Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun
Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung.
Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun mare de fonta, dar acuma, daca am la indemana wok-ul, ), pun rondele de morcovi la prajit - ideea e ca morcovul contine substante solubile in apa, deci prin prajirea asta in ulei se pastreaza gustul specific.
Se adauga si feliile de limba, se frig un timp.
Se adauga un catel de usturoi taiat marunt, si ceva vin rosu (dulceag).
Lasam sa se inabuse bine.
Adaugam ciupercile feliate si le lasam pana scad si lasa apa.
Dupa ce au scazut si ciupercile, adaugam ingredientele (o foaie de dafin, piper, o felie de lamaie, maraul taiat marunt, sare, pasta de tomate, un pc de zahar, ceapa taiata marunt.
Se da un clocot bun, pana se amesteca.
Dupa care ori se adauga suc de rosii, ori se completeaza cu apa si se mai pune pasta de tomate.
Dulceatza morcovului se pastreaza numai in el, nu se duce si in sos, acolo se simte mai intai lamaia, apoi dafinul, pe fondul gustului de la ciuperci. Limba isi pastreaza savoarea ei, pe care o simti numai cand gusti din ea.
Pofta buna!
Reteta Limba cu ciuperci a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
Placinta cu carne si ciuperci ,
Tocanita cu ciuperci,
Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii