Musaca de post

Musacaua de post este o mancare cu legume absolut delicioasa, perfecta pentru zilele de post dar nu numai. Este o mancare usoara si satioasa in acelasi timp.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Musaca de post

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 cutie ciuperci la conserva sau 500g ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • pasta de tomate
  • 2 linguri de pesmet
  • ulei
  • apa
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Morcovii se razuiesc de coaja, se spala si se dau pe razatoare, pe partea mai mare. Ceapa se toaca. Se pun la calit morcovii cu ceapa intr-o cratita in care s-au incis 3 linguri de ulei, la foc mic pentru cateva minute.

Se adauga si ciupercile taiate bucati nu foarte mici, vor pierde apa si se vor "micsora" oricum.  Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu pesmetul si se condimenteaza dupa gust.

Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri.

Intr-un vas de yena uns cu ulei se aseaza un strat de cartofi si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza apoi jumatate din cantitatea de legume, apoi inca un strat de cartofi, legume, si ultimul strat de cartofi.

Usturoiul taiat mic se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga o lingura de faina si se stinge cu apa, obtinand un sos destul de subtire care se toarna peste musacaua de post pregatita in tava.

Musacaua se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade acoperita cu folie de aluminiu pentru 15-20 de minute pana cand cartofii se inmoaie. Apoi se da folia jos si se mai lasa pana se rumenesc cartofii de deasupra.


Musacaua de post este la fel de buna si calda dar si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide