Musacaua de post este o mancare cu legume absolut delicioasa, perfecta pentru zilele de post dar nu numai. Este o mancare usoara si satioasa in acelasi timp.
Morcovii se razuiesc de coaja, se spala si se dau pe razatoare, pe partea mai mare. Ceapa se toaca. Se pun la calit morcovii cu ceapa intr-o cratita in care s-au incis 3 linguri de ulei, la foc mic pentru cateva minute.
Se adauga si ciupercile taiate bucati nu foarte mici, vor pierde apa si se vor "micsora" oricum. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu pesmetul si se condimenteaza dupa gust.
Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Intr-un vas de yena uns cu ulei se aseaza un strat de cartofi si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza apoi jumatate din cantitatea de legume, apoi inca un strat de cartofi, legume, si ultimul strat de cartofi.
Usturoiul taiat mic se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga o lingura de faina si se stinge cu apa, obtinand un sos destul de subtire care se toarna peste musacaua de post pregatita in tava.
Musacaua se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade acoperita cu folie de aluminiu pentru 15-20 de minute pana cand cartofii se inmoaie. Apoi se da folia jos si se mai lasa pana se rumenesc cartofii de deasupra.
Musacaua de post este la fel de buna si calda dar si rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii