Pipote cu ciuperci

Ungem wok-ul incins bine cu putin ulei, punem ciupercile taiate in el, punem capacul si le las putin sa se moaie. Dupa putin timp, torn 100 ml de su

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pipote cu ciuperci

Ingrediente

  • Ciuperci
  • pipote
  • 250ml supa de pui
  • ceapa
  • alcool
  • sare
  • zahar
  • ghimbir
  • vegeta
  • soia granule

Mod de preparare

Ungem wok-ul incins bine cu putin ulei, punem ciupercile taiate in el, punem capacul si le las putin sa se moaie.

Dupa putin timp, torn 100 ml de supa si pun o jumatate de ceapa taiata , fara nimic altceva si le las cam 20 minute, sa se faca bine.

In continuare am pus pipotele la fiert, fara nimic, si le-am tras un clocot bun, dupa care le-am spalat, am pus apa rece, jumatatatea cealalta de ceapa taiata, alcool (whisky am avut), sare, ghimber, si inca 100 ml de supa. Le-am lasat inca un clocot bun (am tot gustat sa vad cat de tari sunt). La sfarsit , le-am clatit si strecurat.

Pun ulei in wok-ul incins si zahar.

Dupa ce uleiul devine brun, arunc pipotele si le invart, pana devin brune si ele . In momentul acesta adaug ghimber, sos de soia, putine granule din vegeta (pe post de glutamat), restul de supa.

Iar cand adaug si alcoolul, agitatzie mare in wok.

Amestec bine si pun capacul, lasand un timp sa se ingroase sosul.

La sfarsit adaug si ciupercile, potrivesc de sare dupa gust.

Le mai las un pic sa se patrunda, dupa care , gata, la farfurie cu ele
Se serveste cu garnitura de orez

Pofta buna!

Reteta Pipote cu ciuperci a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Ciuperci umplute,

Gulas de ciuperci,

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide