Cerneti faina pe planseta, faceti-i in mijloc un gol in care puneti smantana, putina sare, apoi framantati foarte bine un aluat elastic. Din acesta, i
Cerneti faina pe planseta, faceti-i in mijloc un gol in care puneti smantana, putina sare, apoi framantati foarte bine un aluat elastic.
Din acesta, intindeti doua foi, ungeti-le cu unt, paturiti-le, puneti-le la rece 10 minute, apoi repetati aceasta operatie de alte doua ori.
Separat, curatati, spalati cu apa rece ciupercile si puneti-le la calit intr-un vas de teflon, cu unt fierbinte. Acoperiti vasul, mai adaugati cate 1-2 linguri cu apa, amestecand, pana cand ciupercile se inmoaie bine.
Lasati vasul sa se raceasca, adaugati unul cate unul
ouale, sare si piper, dupa gust.
Intindeti aluatul in foi subtiri pe care apoi taiati-le in patrate cu latura de 8-10 cm.
In fiecare patrat, la mijloc, puneti cate o lingurita de umplutura, indoiti colturile catre mijloc, presati-le usor
suprapuse si lipiti-le marginile.
Puneti placintelele intr-o tava, ungeti-le cu ou si dati-le la cuptor cu foc potrivit.
Serviti-le cat sunt fierbinti.
Pofta buna!
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
ciulama de ciuperci
ciuperci tocanita
piept de pui ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii