Pleurotus cu carne la cuptor

Prajim scurt la foc puternic,feliile de carne,cu usturoi si ceapa taiate grob(in doua). Stingem arderea cu ceva vin alb. Scoatem feliile intr-un

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pleurotus cu carne la cuptor

Ingrediente

  • 6-7 felii subtiri de carne
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml vin
  • 500 g pleurotus
  • 250 ml smintina
  • 1 lingurita cocentrat de tomate
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prajim scurt la foc puternic,feliile de carne,cu usturoi si ceapa taiate grob(in doua).

Stingem arderea cu ceva vin alb. Scoatem feliile intr-un vas termorezistent.

Pastram la cald,acoperit. Adaugam pleurotus,si le lasam 5 minute sa traga ceva aroma din tigaie. Le punem peste carne. În fondul ramas in tigaie,adaugam smintina, degustam si lasam 1-2 minutel sa traga un clocot usor, dupa care cine doreste, poate adauga o lingurita concentrat de tomate.

Turnam sosul deasupra. Punem o legatura de patrunjel, asa de gust si dam la cuptor la 250°C.

Cind e rumen,dupa vreo 20-25 minute, presaram usturoi tocat (fac.),amestecam putin.
Pofta buna!

Reteta Pleurotus cu carne la cuptor a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciulama cu ciuperci si mamaliga ,

Ciulama de ciuperci cu usturoi ,

Ciulama de ciuperci cu piept de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori