Tarta cu ciuperci

Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluat, framantati-le bine si puneti aluatul obtinut, acoperit la rece pentru 30 de minute. Intre timp,

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat tarta:
  • 300g faina
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 50ml apa
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • 1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 100g masline
  • 2 oua
  • 50ml ulei
  • 150g bacon
  • 1 leg patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluat, framantati-le bine si puneti aluatul obtinut, acoperit la rece pentru 30 de minute. Intre timp, curatati ciupercile si morcovul, spalati-le si taiati ciupercile in feliute iar morcovul in cubulete. Incingeti intr-o tigaie 50ml ulei si caliti ciupercile impreuna cu morcovul si cu baconul taiat bastonase. Dupa 10 minute adaugati maslinele tocate si patrunjelul tocat marunt. Potriviti de sare si piper si mai lasati la foc mic pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci. Lasati 10 minute sa se raceasca si adaugati ouale batute bine cu un praf de sare. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta si intepati-l cu o furculita din loc in loc. Coaceti aluatul 10 minute la foc potrivit, apoi puneti peste acesta amestecul cu ciuperci. Coaceti tarta pana cand se rumeneste frumos si lasati-o 15 minute sa se raceasca inainte de a o portiona.
Se serveste calda sau rece.

Alte retete recomandate:

Iepure cu ciuperci si smantana

Tocanita taraneasca de ciuperci

Drob de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide