Tarta cu galbiori

Dizolvati drojdia in putina apa calduta, adaugati zaharul si 1 lingura faina, amestecati ingredientele si lasati maiaua sa creasca 15 - 20 de minute.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 25g drojdie
  • 100g ulei
  • 250g galbiori
  • 4 oua
  • 100g branza de vaci dulce
  • 1 ceapa
  • 50g telemea
  • 50ml smantana
  • 1 leg. patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in putina apa calduta, adaugati zaharul si 1 lingura faina, amestecati ingredientele si lasati maiaua sa creasca 15 - 20 de minute. Turnati-o apoi peste restul de faina si adaugati 1 lingura ulei si atata apa calduta, cata este necesara pentru a putea framanta un aluat mai tare. Puneti aluatul la crescut, la loc cald. Curatati galbiorii, taiati-i in jumatati daca sunt mai mari si caliti-i in ulei, impreuna cu ceapa tocata, dupa ce le-ati presarat cu sare si piper. Amestecati 3 oua batute cu branza, telemeaua rasa, smantana, jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat si condimentati amestecul dupa gust. Adaugati si amestecul cu galbiori si omogenizati bine. Ungeti cu ulei o tava de tarte, intindeti din aluat o foaie, cu grosimea de 5mm si turnati peste foaie amestecul cu galbiori. Nivelati-l si ungeti deasupra cu ou batut. Coaceti tarta la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform. Taiati-o in patrate dupa ce se raceste putin.
Presarati tarta cu patrunjel verde tocat marunt.

Alte retete recomandate:

Ciuperci la cuptor

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Spaghetti cu ciuperci si rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj
Bucataras.RO

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Pana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de...

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!