Tarta cu galbiori

Dizolvati drojdia in putina apa calduta, adaugati zaharul si 1 lingura faina, amestecati ingredientele si lasati maiaua sa creasca 15 - 20 de minute.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 25g drojdie
  • 100g ulei
  • 250g galbiori
  • 4 oua
  • 100g branza de vaci dulce
  • 1 ceapa
  • 50g telemea
  • 50ml smantana
  • 1 leg. patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in putina apa calduta, adaugati zaharul si 1 lingura faina, amestecati ingredientele si lasati maiaua sa creasca 15 - 20 de minute. Turnati-o apoi peste restul de faina si adaugati 1 lingura ulei si atata apa calduta, cata este necesara pentru a putea framanta un aluat mai tare. Puneti aluatul la crescut, la loc cald. Curatati galbiorii, taiati-i in jumatati daca sunt mai mari si caliti-i in ulei, impreuna cu ceapa tocata, dupa ce le-ati presarat cu sare si piper. Amestecati 3 oua batute cu branza, telemeaua rasa, smantana, jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat si condimentati amestecul dupa gust. Adaugati si amestecul cu galbiori si omogenizati bine. Ungeti cu ulei o tava de tarte, intindeti din aluat o foaie, cu grosimea de 5mm si turnati peste foaie amestecul cu galbiori. Nivelati-l si ungeti deasupra cu ou batut. Coaceti tarta la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform. Taiati-o in patrate dupa ce se raceste putin.
Presarati tarta cu patrunjel verde tocat marunt.

Alte retete recomandate:

Ciuperci la cuptor

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Spaghetti cu ciuperci si rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc