Vrabioara de vitel cu ciuperci

Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati carnea in felii de circa 2cm g

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g vrabioara de vitel
  • 100g unt
  • 12 ciuperci mari proaspete
  • 50ml ulei
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 3-4 fire patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati carnea in felii de circa 2cm grosime si presarati-o cu piper, boia de ardei si cimbru. Topiti intr-o tigaie 50g unt si puneti feliile de vrabioara la prajit. Prajiti-le la foc mare, cate 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le pe o farfurie, puneti pe fiecare bucata de carne cate un cubulet de unt si pastrati-le acoperite la cald. Puneti in tigaie, peste grasimea ramasa de la prajitul carnii, uleiul si adaugati ciupercile fara piciorus dar intregi. Prajiti-le inabusit, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos pe toate partile. Serviti vrabioara de vitel calda cu garnitura de ciuperci, totul stropit cu sosul din tigaie si presarat cu patrunjel tocat marunt.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Ravioli cu sos de smantana, ciuperci si carne de vita

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide