Vrabioara de vitel cu ciuperci

Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati carnea in felii de circa 2cm g

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g vrabioara de vitel
  • 100g unt
  • 12 ciuperci mari proaspete
  • 50ml ulei
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 3-4 fire patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati carnea in felii de circa 2cm grosime si presarati-o cu piper, boia de ardei si cimbru. Topiti intr-o tigaie 50g unt si puneti feliile de vrabioara la prajit. Prajiti-le la foc mare, cate 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le pe o farfurie, puneti pe fiecare bucata de carne cate un cubulet de unt si pastrati-le acoperite la cald. Puneti in tigaie, peste grasimea ramasa de la prajitul carnii, uleiul si adaugati ciupercile fara piciorus dar intregi. Prajiti-le inabusit, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos pe toate partile. Serviti vrabioara de vitel calda cu garnitura de ciuperci, totul stropit cu sosul din tigaie si presarat cu patrunjel tocat marunt.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Ravioli cu sos de smantana, ciuperci si carne de vita

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori