Zbârciogi cu smântână

Zbârciogii cu smântână este o ciulama de ciuperci deosebit de gustoasa, usor de facut dar rara intrucat acesti bureti de padure ii putem culege in luna aprilie din paduri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Zbârciogi cu smântână

Ingrediente

  • 1kg de zbârciogi
  • 400 grame smântână
  • 3 cepe mari
  • 2-3 linguri de ulei
  • o mana usturoi verde
  • patrunjel verde o legatura
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Zbârciogii cu smântână este o ciulama de ciuperci deosebit de gustoasa, usor de facut dar rara intrucat acesti bureti de padure ii putem culege in luna aprilie din paduri. Zbârciogii sunt primii bureti comestibili care apar in padurile de foioase de la noi doar primavara, si ii gasesti doar cateva zile,asta in cazul in care au fost ploi abundente.Aceasta mancare este specific moldoveneasca de la Pascani pana la Vatra Dornei, adica locuri cu paduri unde cresc astfel de bureti.
Se curata zbârciogii, se spala in mai multe ape, si se taie bucati potrivite cu cutitul. Se taie ceapa maruntel, verdeata si usturoiul verde si se pun la inmuiat inabusit in ulei cu putina apa si sare. Cand sunt gata se adauga zbârciogii si se continua fierberea. Smantana se amesteca cu faina si se adauga peste zbârciogi. Se potriveste de sare si piper si se mai fierbe pana mancarica scade suficient.


Zbârciogii cu smântână se consuma cald cu mamaliga.

Sursa acestei retete este blogul culinar Forumul Prieteniei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide