Zbârciogii cu smântână este o ciulama de ciuperci deosebit de gustoasa, usor de facut dar rara intrucat acesti bureti de padure ii putem culege in luna aprilie din paduri.
Zbârciogii cu smântână este o ciulama de ciuperci deosebit de gustoasa, usor de facut dar rara intrucat acesti bureti de padure ii putem culege in luna aprilie din paduri. Zbârciogii sunt primii bureti comestibili care apar in padurile de foioase de la noi doar primavara, si ii gasesti doar cateva zile,asta in cazul in care au fost ploi abundente.Aceasta mancare este specific moldoveneasca de la Pascani pana la Vatra Dornei, adica locuri cu paduri unde cresc astfel de bureti.
Se curata zbârciogii, se spala in mai multe ape, si se taie bucati potrivite cu cutitul. Se taie ceapa maruntel, verdeata si usturoiul verde si se pun la inmuiat inabusit in ulei cu putina apa si sare. Cand sunt gata se adauga zbârciogii si se continua fierberea. Smantana se amesteca cu faina si se adauga peste zbârciogi. Se potriveste de sare si piper si se mai fierbe pana mancarica scade suficient.
Zbârciogii cu smântână se consuma cald cu mamaliga.
Sursa acestei retete este blogul culinar Forumul Prieteniei.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...
Salata de cartofi cu ardei kapia coptiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii