Creveti cu salata

Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor ap

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Creveti cu salata

Ingrediente

  • 500 gr creveti (cam 16 bucati intra)
  • o legatura de busuioc
  • o lingurita de mustar
  • unt
  • cativa catei de usturoi
  • cognac
  • salata (de care aveti este ok)
  • patrunjel
  • cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • jumatate de lamaie (sau mai mult
  • depinde de gusturi)
  • paine

Mod de preparare

Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor

apoi, cu o forfecuta se taie usor carcasa pe burta, dar fara a taia din carnita, introduce-ti varful foarfecei intre pielita si carne apoi taiati usor

apoi scoate-ti carnea din carapace incet, cu ajutorul degetului aratator, pe care il introduceti intre carcasa si carne.

Trageti carnita afara insa fara a o desparti de carapace, pana aproape de codita

apoi cu un cutit ascutit, crestati usor pe mijloc crevetele.

Apoi curatati-l pe interior de "resturi", puteti sa le lasati si acolo nu se intampla nimic, insa daca aveti pretentiosi la masa si vreti sa fiti mai "profesional" atunci curatati "mizeria".

Toata tactica de curatatre si pregatire a crevetilor, prezentata mai sus este pentru ca la sfarsit crevetii sa aiba o anumita forma de prezentare insa tot ce v-am descris mai sus se poate executa si in alte moduri. Un exemplu mai jos:

se taie pe jumatate cu tot cu carcasa

dupa care se desface pentru a se indeparta "mizeria"

si cu asta am incheiat capitolul creveti, cel putin pentru moment.

Sa trecem la lucruri mai serioase si anume dressingul pentru salata. Gramajoara de busuioc impreuna cu mustarul, usturoiul, sare, zahar, ulei de masline, otet balsamic si apa calduta se pun in recipientul mixerului (sau a robotului, ma rog).

Apoi totul se amesteca cu mixerul.

Asa am terminat si cu dressingul, acum se ia o jumatate de salata iceberg (dar puteti sa o inlocuiti cu oricare alta) si se taie oricum doriti voi numai sa va fie comod la mancat. Gata si cu salata, trecem la usturoi care se taie marunt.

Frunzele de patrunjel se curata de pe tulpinute si se toaca foarte marunt dupa care se toarna ulei putin intr-o tigaie si se incinge bine.

Pana se incinge uleiul, amestecam dressingul cu salata.

Aruncam crevetii in uleiul incins, ii lasam 1 minut si 30 de secunde maxim pe o parte pana se inrosesc apoi ii intoarcem si le dam sare, piper, unt, cimbru,

si in sfrasit, partea mea preferata, cognacul, dar aveti grija, daca gatiti la flacara deschisa, atunci cand il turnati in tigaie faceti-o cu delicatete pentru ca va lua foc si asa si trebuie, numai sa nu ardeti ceva prin casa.

Reteta propusa de Koch

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii