Graten de cod

Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Graten de cod

Ingrediente

  • 2 dl macaroane (umpleti o cana gradata pina la semnul de marcaj)
  • 500 g cotlete de cod proaspat
  • 1 esalota (ceapa mica) tocata
  • 3 oua
  • pesmet
  • pt. sosul alb: 1 Lg unt
  • 3 Lg faina
  • 3 dl lapte
  • sare si piper alb (dupa gust)
  • un virf de cutit de nucsoara

Mod de preparare

Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se curata de pielita, se dezoseaza si se taie in bucati potrivit de mici.

Se prepara sosul alb topind untul si se soteaza putin esalota. se adauga faina amestecindu-se energic ca sa nu se arda, apoi laptele si condimentele.

Cind sosul incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se lasa putin la racit. dupa aceea se adauga pe rind in sos cite un galbenus, amestecindu-se totul mai apoi cu macaroanele si bucatile de cod fierte.

Se unge o forma termorezistenta cu putin unt/ulei si se tapeteaza cu pesmet.

Se toarna compozitia de graten in forma, se bat albusurile spuma si se intind deasupra gratenului.

Se presara pesmet si se da forma la cuptorul preincalzit la 200°C (foc tare), timp de 25-30' sau pina cind gratenul capata o culoare aramie.
se serveste cald sau rece linga o salata de morcovi (2) + mar ras (1) cu dressing (1 Lg zeama de lamiie + 1 lg zahar + 2 Lg ulei)

Pofta buna!

Reteta Graten de cod a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Papiote de peste,

Peste de mare cu unt alb si cartofi,

Paste cu peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide