Scoici sau midii de mare in vin alb

Se curata usturoiul si i se scoate mijlocul care este indigest. Se toaca patrunjelul si ceapa. Se curata scoicile cu un cutit, de eventuale urme de n

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Scoici sau midii de mare in vin alb

Ingrediente

  • 1 kg de scoici
  • o mana de patrunjel tocat
  • doua cepe tocate
  • doua pahare de vin alb
  • 30 de gr de unt
  • 125 ml smantana
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Se curata usturoiul si i se scoate mijlocul care este indigest. Se toaca patrunjelul si ceapa.

Se curata scoicile cu un cutit, de eventuale urme de nisim sau reziduri, alge, etc. Se spala intr-un vas cu apa, nu le lasam in apa, deoarece ele tind sa se deschida si "inghit" nisip, alge, impuritati . Se umple un vas cu apa rece, si cu mana se amesteca bine. Eu le-am spalat in chiuveta sub jet . Se repeta procesul pana cand apa devine limpede. Daca cumva vreti sa le lasati in apa, puneti multa sare.

Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa tocata si amestecam pana devine sticloasa.

Se adauga piper si patrunjelul tocat, apoi scoicile, vinul si smantana

Se acopera si se lasa la foc iute 5 minute

Sunt gata, cand se deschid toate. Scoicile nedeschise le aruncati, nu sunt bune. Sunt delicioase, pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori