Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs. Alegem un somon salbatic mai maruntel. Îl curatam pe toat
Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs.
Alegem un somon salbatic mai maruntel.
Îl curatam pe toate partile, il taiam felii de 3 cm grosime.
Amestecam toate condimentele, faina..etc
Prima data pregatim spanacul : intr-o cratita antiaderenta, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cind este incins adaugam 2-3 catei de usturoi si o felie de lamiie. Cind se simte parfumul lamiii si cel al usturoiului, adaugam spanacul. Condimentam cu ceva sare si piper daca doriti.
Amestecam timp de 4-5 minute. Din toata oala de spanac, mai ramine o mina. Înainte de a da vasul deoparte,stoarceti ceva zeama de lamiie,amestecati.
Într-o tigaie antiaderenta, incingem pe foc jejer 2-3 linguri de ulei de masline, impreuna cu o ramurica de rozmarin si 2 catei de usturoi.
Cit se incinge uleiul, presaram amestecul de condimente uscate pe feliile de somon/ambele parti.
Înainte de a pune feliile in tigaie, indepartam usturoiul si rozmarinul,
pentru ca se arde si da o nota amaruie.
Prajim citeva minute pe o parte si citeva pe cealalta..
Nu il uscati!Eu nu am lasat mai mult de 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta.
Pofta buna!
Reteta Somon salbatic(wild) cu spanac a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon cu lamiie,
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac,
File de somon cu salata de bureti
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii