Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs. Alegem un somon salbatic mai maruntel. Îl curatam pe toat
Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs.
Alegem un somon salbatic mai maruntel.
Îl curatam pe toate partile, il taiam felii de 3 cm grosime.
Amestecam toate condimentele, faina..etc
Prima data pregatim spanacul : intr-o cratita antiaderenta, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cind este incins adaugam 2-3 catei de usturoi si o felie de lamiie. Cind se simte parfumul lamiii si cel al usturoiului, adaugam spanacul. Condimentam cu ceva sare si piper daca doriti.
Amestecam timp de 4-5 minute. Din toata oala de spanac, mai ramine o mina. Înainte de a da vasul deoparte,stoarceti ceva zeama de lamiie,amestecati.
Într-o tigaie antiaderenta, incingem pe foc jejer 2-3 linguri de ulei de masline, impreuna cu o ramurica de rozmarin si 2 catei de usturoi.
Cit se incinge uleiul, presaram amestecul de condimente uscate pe feliile de somon/ambele parti.
Înainte de a pune feliile in tigaie, indepartam usturoiul si rozmarinul,
pentru ca se arde si da o nota amaruie.
Prajim citeva minute pe o parte si citeva pe cealalta..
Nu il uscati!Eu nu am lasat mai mult de 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta.
Pofta buna!
Reteta Somon salbatic(wild) cu spanac a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon cu lamiie,
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac,
File de somon cu salata de bureti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii