Amestec de legume

Prima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini tot in forma de betigase da

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 nap
  • 1/2 gulie
  • 1/2 mar
  • 1 pumn de germeni de soia
  • 1/4 tuchini
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 3 lingurite de amestec de condimente din legume
  • o lingura de vin (rosu)
  • o lingura de otet balsamic
  • 1 lingurita de miere
  • doua linguri de sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 fir de arpagic
  • 1 lingura de seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Prima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini tot in forma de betigase dar mai groase. Taiem usturoiul, apoi arpagicul in rondele groase de 1/2 cm. Se pune ulei in wok, se infierbanta bine si se roteste sa ajunga ulei si pe marginile lui. Apoi punem usturoiul, morcovii, gulia si arpagicul, se amesteca bine si se pun semintele de floarea soarelui, apoi se presara cu amestecul de condimente din legume. Se amesteca bine si se pune vinul, apoi marul si tuchini, sosul de soia, otetul balsamic si mierea. Mai amestecam putin si e gata.
Alte reteta recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc