Ardei iuti umpluti

O mancare migaloasa, ardeii iuti umpluti sunt insa un rasfat pentru iubitorii de "picanterii"

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ardei iuti umpluti

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 10-12 ardei iuti( mari)
  • 1/2 cescuta ulei de masline
  • umplutura:
  • 300g carne tocata (preferabil de vaca sau vitel)
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pesment
  • 1/2 lingurita nuscsoara
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 2 lingurite de zahar( am pus brun)
  • 1 ou
  • patrunjel
  • pentru sos:
  • 1/2 cescuta(capuccino) de apa
  • 1/2 cescuta ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ingredientele umpluturii date prin masina de tocat carne (cele ce necesita asta) se amesteca , iar pasta rezultata se lasa in frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp, se spala ardeii,se sterg,se pune uleiul incins si la foc rapid se prajesc . Se scot si se curata cu grija coaja( se pot rupe).

Se taie longitudinal si li se scot samburii. Se umplu cu pasta de carne ,mai multa sau mai putina, dupa cum vreti sa arate( eu am umplut decat 10 si i-am umflat bine,umpland 12 , vor fi mai "slabuti" pastrand forma de ardei). Se aseaza ardeii umpluti in tigaia,unul langa altul, se prepara sosul si se toarna peste ei,aproape ii acopera. Se fiert neacoperiti 15 minute si apoi altele 20 acoperind tigaia cu un capac. Se iau de pe foc si se lasa sa se odihneasca acoperiti inca o jumatate de ora.


Ardeii iuti umpluti se servesc cu placere si cu o cana de apa rece langa ...pentru orice eventualitate.

Reteta de ardei iuti umpluti a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Boscodina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Gyros cu pui si sos tsatsiki
4
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Prajitura cu crema de ciocolata
5
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata este o reteta minunata de prajitura de casa, ce ii va incanta pe tot membrii familiei. Nimic...

Prajitura cu crema de ciocolata
Parteneri
Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci
Bucataras.RO

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci

Delicii de Paste

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce