O mancare migaloasa, ardeii iuti umpluti sunt insa un rasfat pentru iubitorii de "picanterii"
Ingredientele umpluturii date prin masina de tocat carne (cele ce necesita asta) se amesteca , iar pasta rezultata se lasa in frigider pentru o jumatate de ora.
Intre timp, se spala ardeii,se sterg,se pune uleiul incins si la foc rapid se prajesc . Se scot si se curata cu grija coaja( se pot rupe).
Se taie longitudinal si li se scot samburii. Se umplu cu pasta de carne ,mai multa sau mai putina, dupa cum vreti sa arate( eu am umplut decat 10 si i-am umflat bine,umpland 12 , vor fi mai "slabuti" pastrand forma de ardei). Se aseaza ardeii umpluti in tigaia,unul langa altul, se prepara sosul si se toarna peste ei,aproape ii acopera. Se fiert neacoperiti 15 minute si apoi altele 20 acoperind tigaia cu un capac. Se iau de pe foc si se lasa sa se odihneasca acoperiti inca o jumatate de ora.
Ardeii iuti umpluti se servesc cu placere si cu o cana de apa rece langa ...pentru orice eventualitate.
Reteta de ardei iuti umpluti a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Boscodina.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii