Ardei umpluti cu linte

RETETE DIETETICE

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu linte

Ingrediente

  • 14 ardei
  • 150 gr orez
  • 1 ceasca linte
  • 500 gr ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • marar si patrunjel
  • sare si piper
  • 200-300 ml suc de rosii

Mod de preparare

Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o, asa ca nu ma pot lauda, insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi.

Orezul se spala bine. Lintea se pune la umflat, 1/2 ora, apoi la fiert. Se schimba cateva ape. Timpul de fierbere variaza.

Ciupercile si dovlecelul se taie cuburi, morcovul se da prin razatoare. Se pune un pic de ulei in tigaie si se adauga ciupercile, se soteaza, apoi se adauga morcovul si 250 ml de apa. Cand fierbe, se pune orezul, sare, iar la jumatea fierberii, dovlecelul. Orezul nu trebuie sa-l fierbeti pana este gata. Se adauga apoi ceapa, verdeata tocata marunt si piper. Se adauga lintea si se amesteca usor. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Se pun intr-un vas, se adauga suc de rosii si se lasa la cuptor 20-30 min, la foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc