Ardei umpluti cu orez si marar

Pentru ardei umpluti cu orez si marar ardeii de marime potrivita, se spala, se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ardei gras proaspat - 10 bucati (900 g)
  • 1/2 cub MAGGI de gaina
  • ulei - 125 ml
  • orez - 125 g
  • ceapa - 200 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • marar verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ardei umpluti cu orez si marar ardeii de marime potrivita, se spala, se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul si mararul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa. Se adauga orez, 250 ml apa, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si se amesteca continuu pentru a nu se lipi. La racire se adauga 1 din cantitatea de marar si 1 din patrunjelul verde. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii grasi si se aseaza in cratita cu gura in sus. Se prepara sosul din ulei, pasta de tomate, apa, sare, piper si se fierb la foc mic. Dupa fierbere, se introduc la cuptor 10 minute. Deasupra se presara marar verde si patrunjel.

Ardeii umpluti cu orez si marar se servesc cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori