Bame grecesti cu rosii

Pentru bame grecesti cu rosii bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase. Se rup coditele si se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg bame
  • 3 cepe
  • 500 g rosii sau
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceasca otet sau
  • bors
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 3 linguri ulei.

Mod de preparare

Pentru bame grecesti cu rosii bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase. Se rup coditele si se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa. Se tin astfel un sfert de ora, se scurg si se spala in 2 — 3 ape reci. Se prajesc usor in ulei cepele taiate marunt, se presara faina, se sting cu apa, se adauga bulion sau rosii curatate de seminte, zahar si sare. Se pun bamele in sos. Se lasa sa fiarba incet, ca sa nu se sfarame.


Bamele grecesti se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori