O mâncare de vară, delicioasă. Poate fi servită ca atare sau ca și garnitură la diferite fripturi. Folosim orice legumă găsim în piață.
1. Se taie toate legumele în bucați mari. Secretul briamului stă în cum tăiem legumele. Cu cât mai groase cu atât mai bine.
2. În tavă se pun lingurile de bulion sau sos de rosii, iar deasupra se așază legumele tăiate.
3. Se presară sare, piper, oregano, busuioc sau cimbru. Adăugăm și uleiul. Nu punem apă. Legumele vor lăsa foarte mult din sosul propriu.
4. Se încălzește cuptorul la 200 de grade C.
5. Se acoperă tava sau vasul de yena cu o folie de staniol și se dă la cuptor.
6. Se gătesc la 180 de grade C, aproximativ 40- 50 de minute. Eu am aprins la pasul acesta doar partea de jos a cuptorului.
7. După aproximativ acest timp, scoatem tava, îndepărtăm staniolul și amestecăm usor. Verificăm dacă morcovii sunt aproape fierți.
8. Tăiem brânza feta în bucățle și o punem peste mâncare.
9. Dăm la cuptor din nou pentru vreo 20 de minute. La acest pas eu aprind și partea de sus a cuptorului.
10. Mai completăm cu sare sau piper, dacă este cazul. Presăram foarte puțin pătrunjel tocat la sfârșit.
Servim cu brânză feta și paximadia (pâine uscată)
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...
Lichior de cafea si vanilieSe taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...
Jumari cimpenestiZarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brunClisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...
Clisa fripta si pita picurataBuna, daca nu ma credeti sa va faceti.....
Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de PlescoiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii