Budinca de vinete

Budinca de vinete este una dintre retetele rafinate propuse de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro

Complexitate
redusa
Budinca de vinete

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 vanata
  • 100 ml bulion de legume (Supa  clara de legume)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • 1 cutie pelati (rosii descojite din conserva)
  • 1 usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in rondele groase de 5 mm.

Se curata vinetele  si se taie in rondele sau felii potrivite.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Rosiile se  toaca marunt. Daca se folosesc rosii proaspete, se oparesc si descojesc in prealabil, apoi se  toaca marunt.

Se spala patrunjelul si se toaca marunt.

Se incinge uleiul de masline si se rumenesc putin cartofii, se sting cu bulionul de legume  si se fierb la foc mic circa 10 minute.

Vinetele se presara cu sare si se rumenesc in putin ulei de masline, intorcandu-le pe toate partile.

Se incinge din nou putin ulei de masline in tigaie, se  inabusa ceapa si  usturoiul tocat, se adauga rosiile si se condimenteaza dupa  gust, acest sos fiind foarte gustos si in varianta  dulce-acra.

Legumele astfel pregatite se dispun apoi, in straturi, intr-o forma termorezistenta: se incepe cu rondelele de cartofi, se presara cu patrunjelul tocat, apoi sosul de rosii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete.

Forma se introduce, pentru circa 15 minute, la cuptor (incalzit în prealabil la 200 grade, cel cu convectie, iar la 220 grade cel obisnuit).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
3
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Salata de menta cu rosii
4
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Salata de morcov cu telina
5
Salate de legume

Salata de morcov cu telina

Salata de morcov cu telina este usoara si gustoasa. Pentru prepararea acestei salate aveti nevoie de morcovi, telina, ardei,...

Salata de morcov cu telina
Parteneri
Supa de rosii cu papioane
Bucataras.RO

Supa de rosii cu papioane

Supa de rosii cu papioane
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia