Budinca de vinete

Budinca de vinete este una dintre retetele rafinate propuse de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro

Complexitate
redusa
Budinca de vinete

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 vanata
  • 100 ml bulion de legume (Supa  clara de legume)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • 1 cutie pelati (rosii descojite din conserva)
  • 1 usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in rondele groase de 5 mm.

Se curata vinetele  si se taie in rondele sau felii potrivite.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Rosiile se  toaca marunt. Daca se folosesc rosii proaspete, se oparesc si descojesc in prealabil, apoi se  toaca marunt.

Se spala patrunjelul si se toaca marunt.

Se incinge uleiul de masline si se rumenesc putin cartofii, se sting cu bulionul de legume  si se fierb la foc mic circa 10 minute.

Vinetele se presara cu sare si se rumenesc in putin ulei de masline, intorcandu-le pe toate partile.

Se incinge din nou putin ulei de masline in tigaie, se  inabusa ceapa si  usturoiul tocat, se adauga rosiile si se condimenteaza dupa  gust, acest sos fiind foarte gustos si in varianta  dulce-acra.

Legumele astfel pregatite se dispun apoi, in straturi, intr-o forma termorezistenta: se incepe cu rondelele de cartofi, se presara cu patrunjelul tocat, apoi sosul de rosii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete.

Forma se introduce, pentru circa 15 minute, la cuptor (incalzit în prealabil la 200 grade, cel cu convectie, iar la 220 grade cel obisnuit).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc