Budinca de vinete

Budinca de vinete este una dintre retetele rafinate propuse de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro

Complexitate
redusa
Budinca de vinete

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 vanata
  • 100 ml bulion de legume (Supa  clara de legume)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • 1 cutie pelati (rosii descojite din conserva)
  • 1 usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in rondele groase de 5 mm.

Se curata vinetele  si se taie in rondele sau felii potrivite.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Rosiile se  toaca marunt. Daca se folosesc rosii proaspete, se oparesc si descojesc in prealabil, apoi se  toaca marunt.

Se spala patrunjelul si se toaca marunt.

Se incinge uleiul de masline si se rumenesc putin cartofii, se sting cu bulionul de legume  si se fierb la foc mic circa 10 minute.

Vinetele se presara cu sare si se rumenesc in putin ulei de masline, intorcandu-le pe toate partile.

Se incinge din nou putin ulei de masline in tigaie, se  inabusa ceapa si  usturoiul tocat, se adauga rosiile si se condimenteaza dupa  gust, acest sos fiind foarte gustos si in varianta  dulce-acra.

Legumele astfel pregatite se dispun apoi, in straturi, intr-o forma termorezistenta: se incepe cu rondelele de cartofi, se presara cu patrunjelul tocat, apoi sosul de rosii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete.

Forma se introduce, pentru circa 15 minute, la cuptor (incalzit în prealabil la 200 grade, cel cu convectie, iar la 220 grade cel obisnuit).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide