Cartofi copti cu sos de iaurt

Cartofii copti sunt un deliciu al iernii iar sosul de iaurt ii completeaza excelent prin savoare dar si prin faptul ca este un sos usor.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi copti cu sos de iaurt

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 cartofi medii
  • staniol
  • Pentru sos aveti nevoie de:
  • un pahar de iaurt (100 ml)
  • 2 cepe verzi (daca nu aveti ceapa verde
  • puteti pune jumatate de ceapa rosie sau un sfert de ceapa alba)
  • un sfert de lamaie mica
  • busuioc
  • tarhon
  • cimbru
  • doua linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spala foarte bine dar nu se decojesc. Se invelesc in staniol si se pun in cuptorul aragazului, pe gratar, la 200 de grade. O sa fie gata cam in 30 de minute maxim. Se pot verifica din cand in cand cu betisorul sau furculita. Cand betisorul intra usor in cartofi, inseamna ca sunt gata.
Cat se coc cartofii, pregatim sosul.
Daca nu aveti ceapa verde, puteti pune jumatate de ceapa rosie sau alba. Daca nu va place gustul mai puternic de ceapa si folositi ceapa alba, puneti doar un sfert dintr-o ceapa medie.
Intr-o sosiera sau intr-un bol turnam iaurtul. Taiem marunt ceapa si o adaugam peste iaurt. Punem din fiecare condiment (tarhon, cimbru. busuioc, sare, piper) cat cuprindem intre doua degete. Apoi adaugam zeama de la un sfert de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Amestecam bine pana cand se omogenizeaza.
Dupa ce s-au copt cartofii, se scot, se lasa putin sa se raceasca, apoi se desfac in patru si se toarna sosul deasupra. Se pot servi fara sa ii curatati neaparat de coaja.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cartofii copti cu sos de iaurt se servesc calzi cu sos de iaurt deaupra, simpli sau ca garnitura la orice fel de friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia