Cartofii copti sunt un deliciu al iernii iar sosul de iaurt ii completeaza excelent prin savoare dar si prin faptul ca este un sos usor.
Cartofii se spala foarte bine dar nu se decojesc. Se invelesc in staniol si se pun in cuptorul aragazului, pe gratar, la 200 de grade. O sa fie gata cam in 30 de minute maxim. Se pot verifica din cand in cand cu betisorul sau furculita. Cand betisorul intra usor in cartofi, inseamna ca sunt gata.
Cat se coc cartofii, pregatim sosul.
Daca nu aveti ceapa verde, puteti pune jumatate de ceapa rosie sau alba. Daca nu va place gustul mai puternic de ceapa si folositi ceapa alba, puneti doar un sfert dintr-o ceapa medie.
Intr-o sosiera sau intr-un bol turnam iaurtul. Taiem marunt ceapa si o adaugam peste iaurt. Punem din fiecare condiment (tarhon, cimbru. busuioc, sare, piper) cat cuprindem intre doua degete. Apoi adaugam zeama de la un sfert de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Amestecam bine pana cand se omogenizeaza.
Dupa ce s-au copt cartofii, se scot, se lasa putin sa se raceasca, apoi se desfac in patru si se toarna sosul deasupra. Se pot servi fara sa ii curatati neaparat de coaja.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Cartofii copti cu sos de iaurt se servesc calzi cu sos de iaurt deaupra, simpli sau ca garnitura la orice fel de friptura.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiUn gulas facut de mine trebuie sa contina in mod evindent: carnea de vitel, chiar daca nu am suficienta si vreau sa fac o...
Gulas de vitelO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaO reteta gustoasa si usor de preparat
Piept de pui umplut cu ricotta si spanacReteta de dovleac placintar conservat pentru iarna este perfecta pentru deserturi Desi unii se feresc de el, dovleacul...
Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna
Comentarii