Cartofi copti cu sos de iaurt

Cartofii copti sunt un deliciu al iernii iar sosul de iaurt ii completeaza excelent prin savoare dar si prin faptul ca este un sos usor.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi copti cu sos de iaurt

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 cartofi medii
  • staniol
  • Pentru sos aveti nevoie de:
  • un pahar de iaurt (100 ml)
  • 2 cepe verzi (daca nu aveti ceapa verde
  • puteti pune jumatate de ceapa rosie sau un sfert de ceapa alba)
  • un sfert de lamaie mica
  • busuioc
  • tarhon
  • cimbru
  • doua linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spala foarte bine dar nu se decojesc. Se invelesc in staniol si se pun in cuptorul aragazului, pe gratar, la 200 de grade. O sa fie gata cam in 30 de minute maxim. Se pot verifica din cand in cand cu betisorul sau furculita. Cand betisorul intra usor in cartofi, inseamna ca sunt gata.
Cat se coc cartofii, pregatim sosul.
Daca nu aveti ceapa verde, puteti pune jumatate de ceapa rosie sau alba. Daca nu va place gustul mai puternic de ceapa si folositi ceapa alba, puneti doar un sfert dintr-o ceapa medie.
Intr-o sosiera sau intr-un bol turnam iaurtul. Taiem marunt ceapa si o adaugam peste iaurt. Punem din fiecare condiment (tarhon, cimbru. busuioc, sare, piper) cat cuprindem intre doua degete. Apoi adaugam zeama de la un sfert de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Amestecam bine pana cand se omogenizeaza.
Dupa ce s-au copt cartofii, se scot, se lasa putin sa se raceasca, apoi se desfac in patru si se toarna sosul deasupra. Se pot servi fara sa ii curatati neaparat de coaja.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cartofii copti cu sos de iaurt se servesc calzi cu sos de iaurt deaupra, simpli sau ca garnitura la orice fel de friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide