Cartofi cu lamaie la cuptor

Cartofi cu lamaie la cuptor este o reteta pentru zilele de post. La baza acestei retete stau ingredientele: cartofi, busuioc, sare, piper, patrunjel, lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu lamaie la cuptor

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 50 g margarina
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Curatam de coaja cartofii apoi ii spalam si ii taiem in patru sau daca sunt mici ii lasam intregi. Intr-un vas termorezistent punem cartofii dar inainte de a-i pune ungem vasul cu margarina. Peste cartofi turnam apa, ulei, sare, piper si busuioc. Acoperim vasul si dam la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute scoatem vasul si adaugam zeama de lamaie, usturoi si marar tocate marunt. Punem in cuptor vasul din nou si il mai lasam fara capac timp de 20 minute. Se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat si mararul tocat fin si se da din nou vasul la cuptor, fara capac, pentru inca 25-20 minute.


Mancarea de cartofi se serveste presarata cu patrujel verde deasupra, iar alaturi cu muraturi sau diferite salate.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul Pica Flori.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori