Cartofi frantuzesti copti

Cartofii frantuzesti copti sunt o garnitura delicioasa, la fel de bine putand fi consumati si ca atare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi frantuzesti copti

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 6-7 cartofi medii
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 1 cub de supa Maggi de pui
  • un cubulet de unt
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri de 4-5 mm maxim. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt, separat.

Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga ceapa, usturoiul si jumatate din patrunjel. Se presara un praf de sare si unul de piper. Se calesc toate cam 5 minute la foc mediu, pana cand ceapa devine usor aurie. Se amesteca des cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda.

Intr-un ibric punem la fiert aproximativ 1 litru de apa, iar cand fierbe, adaugam cubul de supa de pui, apoi stingem focul si amestecam sa se dizolve cubul.

Intr-un vas de yena punem cate un strat de felii de cartofi si cate o lingura de compozitie calita din tigaie. Compozitia se intinde cu lingura peste fiecare strat din felii de cartofi. Continuam sa asezam aceste straturi de cartofi si legume calite, pana cand terminam ingredientele. Peste fiecare strat de cartofi se presara cate un praf mic de sare si piper. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi.

Cand am terminat, turnam usor supa de pui in vasul de yena, pana cand se acopera ultimul strat de cartofi. Taiem bucatele cubuletul de unt si le presaram peste cartofi.

Se pune capac la vasul de yena, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 25-30 de minute, apoi se scoate capacul si se continua coacerea inca aproximativ 20 minute, pana cand cartofii de deasupra devin aurii.
Se scoate vasul din cuptor si se presara cealalta jumatate de patrunjel tocat, apoi se pune inapoi capacul si se lasa la racit 10-15 minute.
Dupa ce se raceste putin, se poate servi.

Sursa acestei retete este Lumea Bucatelor.


Cartofii frantuzesti copti se servesc ca garnitura la fripturi, gratare sau alte preparate.
Noi i-am servit alaturi de ficatei de pui facuti in vin rosu si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide