Cartofii frantuzesti copti sunt o garnitura delicioasa, la fel de bine putand fi consumati si ca atare.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri de 4-5 mm maxim. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt, separat.
Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga ceapa, usturoiul si jumatate din patrunjel. Se presara un praf de sare si unul de piper. Se calesc toate cam 5 minute la foc mediu, pana cand ceapa devine usor aurie. Se amesteca des cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda.
Intr-un ibric punem la fiert aproximativ 1 litru de apa, iar cand fierbe, adaugam cubul de supa de pui, apoi stingem focul si amestecam sa se dizolve cubul.
Intr-un vas de yena punem cate un strat de felii de cartofi si cate o lingura de compozitie calita din tigaie. Compozitia se intinde cu lingura peste fiecare strat din felii de cartofi. Continuam sa asezam aceste straturi de cartofi si legume calite, pana cand terminam ingredientele. Peste fiecare strat de cartofi se presara cate un praf mic de sare si piper. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi.
Cand am terminat, turnam usor supa de pui in vasul de yena, pana cand se acopera ultimul strat de cartofi. Taiem bucatele cubuletul de unt si le presaram peste cartofi.
Se pune capac la vasul de yena, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 25-30 de minute, apoi se scoate capacul si se continua coacerea inca aproximativ 20 minute, pana cand cartofii de deasupra devin aurii.
Se scoate vasul din cuptor si se presara cealalta jumatate de patrunjel tocat, apoi se pune inapoi capacul si se lasa la racit 10-15 minute.
Dupa ce se raceste putin, se poate servi.
Sursa acestei retete este Lumea Bucatelor.
Cartofii frantuzesti copti se servesc ca garnitura la fripturi, gratare sau alte preparate.
Noi i-am servit alaturi de ficatei de pui facuti in vin rosu si salata.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii