Cartofii frantuzesti copti sunt o garnitura delicioasa, la fel de bine putand fi consumati si ca atare.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri de 4-5 mm maxim. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt, separat.
Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga ceapa, usturoiul si jumatate din patrunjel. Se presara un praf de sare si unul de piper. Se calesc toate cam 5 minute la foc mediu, pana cand ceapa devine usor aurie. Se amesteca des cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda.
Intr-un ibric punem la fiert aproximativ 1 litru de apa, iar cand fierbe, adaugam cubul de supa de pui, apoi stingem focul si amestecam sa se dizolve cubul.
Intr-un vas de yena punem cate un strat de felii de cartofi si cate o lingura de compozitie calita din tigaie. Compozitia se intinde cu lingura peste fiecare strat din felii de cartofi. Continuam sa asezam aceste straturi de cartofi si legume calite, pana cand terminam ingredientele. Peste fiecare strat de cartofi se presara cate un praf mic de sare si piper. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi.
Cand am terminat, turnam usor supa de pui in vasul de yena, pana cand se acopera ultimul strat de cartofi. Taiem bucatele cubuletul de unt si le presaram peste cartofi.
Se pune capac la vasul de yena, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 25-30 de minute, apoi se scoate capacul si se continua coacerea inca aproximativ 20 minute, pana cand cartofii de deasupra devin aurii.
Se scoate vasul din cuptor si se presara cealalta jumatate de patrunjel tocat, apoi se pune inapoi capacul si se lasa la racit 10-15 minute.
Dupa ce se raceste putin, se poate servi.
Sursa acestei retete este Lumea Bucatelor.
Cartofii frantuzesti copti se servesc ca garnitura la fripturi, gratare sau alte preparate.
Noi i-am servit alaturi de ficatei de pui facuti in vin rosu si salata.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la AdrianaAm zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit...
Tarta cu gutuiReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii