Curatam cartofii de coaja, se spala in mai multe ape reci si se lasa intr-un castron adinc cu putina sare deasupra lor. Se face un aluat subtire din d
Curatam cartofii de coaja, se spala in mai multe ape reci si se lasa intr-un castron adinc cu putina sare deasupra lor.
Se face un aluat subtire din doua oua batute bine, patru linguri de faina, putina sare si o cana de lapte. Aluatul se omogenizeaza si se trec cartofii prin el. Se ingroasa aluatul, in asa fel incit sa se tina pe cartofi si sa nu curga. Se pun cartofii in ulei incins si'se prajesc pina cind prind o crusta aurie. Uleiul se pune intr-o cratita adinca de tuci sau in ceaun.
Cartofii se servesc calzi, ca garnitura la friptura sau ca un fel de mincare, cu salata de sezon.
Alte retete cu cartofi
Salata de cartofi
Friptura cu cartofi noi
Cartofi la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii