Cartofi noi in aluat

Curatam cartofii de coaja, se spala in mai multe ape reci si se lasa intr-un castron adinc cu putina sare deasupra lor. Se face un aluat subtire din d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi mici
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • sare
  • piper macinat
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de ulei

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, se spala in mai multe ape reci si se lasa intr-un castron adinc cu putina sare deasupra lor.

Se face un aluat subtire din doua oua batute bine, patru linguri de faina, putina sare si o cana de lapte. Aluatul se omogenizeaza si se trec cartofii prin el. Se ingroasa aluatul, in asa fel incit sa se tina pe cartofi si sa nu curga. Se pun cartofii in ulei incins si'se prajesc pina cind prind o crusta aurie. Uleiul se pune intr-o cratita adinca de tuci sau in ceaun.

Cartofii se servesc calzi, ca garnitura la friptura sau ca un fel de mincare, cu salata de sezon.
Alte retete cu cartofi

Salata de cartofi

Friptura cu cartofi noi

Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc