Chiftele din legume la cuptor

Sunt tare bune, chiar daca nu au carne, mai ales ca se pot lua si la pachet, la un picnic, chiar si in orice ora din zi! :) Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din legume la cuptor

Ingrediente

  • 1 dovlecel verde
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi marisori
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • boia dulce sau iute (dupa gust)
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • seminte de susan

Mod de preparare

Legumele le curatam si le spalam bine.

Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt.

Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si condimentam dupa gust cu sare si boia. Omogenizam bine si din compozitia rezultata formam chiftele nu foarte mici, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pe jumatate din ele presaram susan, iar pe celelelalte le lasam simple.

Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 minute la 175 grade C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori