Cioaca

Se taie ceapa marunt sau pestisori, se caleste cu ulei si putina apa (daca te doare stomacul se fierbe ceapa taiata in 2-3 clocote apoi se arunca apa)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 cepe (mai mari)
  • 100-150 ml ulei
  • 2-3 cartofi nu prea mari
  • 0.5 kg rosii
  • 1 kg muraturi (gogonele verzi)
  • delikat (sau dupa gust)
  • 300 gr gogosari copti taiati fideluta

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt sau pestisori, se caleste cu ulei si putina apa (daca te doare stomacul se fierbe ceapa taiata in 2-3 clocote apoi se arunca apa), apoi se adauga gogosarii copti taiati fideluta, iar dupa 10 minute se adauga muraturile. Atentie: muraturile se oparesc in apa clocotita cateva minute apoi se cojesc de pielita, se taie cuburi si se adauga in cratita, peste ceapa si gogosari. Mai tarziu se pun si cartofii taiati in 4, delikatul si rosiile cojite de pielita taiate in 4 puse deasupra si se lasa la foc moale. Se amesteca din cand in cand cu lingura de lemn, de jos in sus. Daca se vrea cu carne atunci se fierbe carnea separat si cu zeama de la carne se face cioaca. Carnea se aseaza in cratita in diferite forme. La sfarsit se adauga marar, patrunjel, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc