Reteta de ciuperci la cuptor poate fi consumata ca atare, sau poate fi folosita ca si garnitura pentru mancaruri. Este foarte rapida si usor de facut si este perfecta si pentru vegetarieni
Aceasta reteta de ciuperci crocante la cuptor poate fi adaptata pentru vegetarieni inlocuind bucatile de bacon cu o rosie mare, taiata in felii.
Taie coditele de la ciuperci in bucatele si pune-le intr-o cratita in care e incinsa o lingura de ulei. Adauga si bacon-ul, ceapa si usturoiul, si caleste tot 5 minute, la temperatura medie pana s-a inmuiat ceapa.
Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga pesmetul, patrunjelul, cimbrisorul si amesteca bine.
Aseaza ciupercile pe o tava de copt unsa cu putin ulei, stropeste-le cu uleiul ramas si cu zeama de lamaie si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Umple palariile cu acest amestec si pune la cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute pana ciupercile devin fragede iar amestecul cu pesmet e auriu.
Se serveste ca atare sau ca si garnitura la fripturi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii