Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne.
Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Faina dizolvata in 150 ml lapte se toarna peste 75 g margarina (sau unt), amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari, se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga galbenusul si sarea. In tava unsa cu 25 g de margarina (sau unt), se toarna jumatate din sosul obtinut, peste care se aseaza un strat uniform de conopida, apoi se acopera cu restul de sos si se presara cascavalul ras. Tava se introduce in cuptor pentru gratinare.
Conopida gratinata cu cascaval se serveste cald.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaMi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu...
Supa de rosii cu galuste bavarezeGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii