Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne.
Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Faina dizolvata in 150 ml lapte se toarna peste 75 g margarina (sau unt), amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari, se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga galbenusul si sarea. In tava unsa cu 25 g de margarina (sau unt), se toarna jumatate din sosul obtinut, peste care se aseaza un strat uniform de conopida, apoi se acopera cu restul de sos si se presara cascavalul ras. Tava se introduce in cuptor pentru gratinare.
Conopida gratinata cu cascaval se serveste cald.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii