Daca va plac mancarurile usoare si delicioase , si daca va plac legumele din familia cruciferelor aceasta este o reteta foarte buna . Brocoli este legume din familia cruciferelor care ofera cele mai multe beneficii organizmului uman . Desi unii il iubesc (eu si fetita mea), iar altii il urasc el ramana reprezentantul de frunte al familiei din care mai fac parte conopida, napii, guliile , varza etc . Familia cruciferelor numara peste 3700 de specii. Reteta se poate prepara cu smantana grasa si cascaval sau cu carne dar eu am optat pentru o smantana vegetala iar deasupra am razuit putin parmezan.
Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat (la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu). Pe foc punem in doua vase apa la fiert . Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli . Broccoli trebuie lasat sa fiarba putin, cam 3 minute ii ajunge si strecuram. Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor, o scurgem de apa. Intr-un vas de yena am asezat conopida, iar peste ea am pus bucatele de unt. Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida. Broccoli il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender. Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida. Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute. Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute. Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii