Conopida la cuptor

Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze. Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa cloco

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • 1 pachet de unt
  • 1 canita de otet
  • 1 lingura de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 cutie de smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze.

Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare.

Cand conopida poate fi strapunsa cu furculita, se ia de pe foc, se strecoara si se aseaza intr-un vas termorezistent.

Intre timp, se topeste 1 lingura de unt, apoi se incorporeaza faina, amestecand continuu.

Se adauga, putin cate putin, le si, cand capata consistenta, smantana, 50 g de cascaval si se potriveste de sare si piper.

Se toarna peste conopida.

Se presara cu cascaval ras, amestecat cu pesmet si bucatele de unt.

Se lasa la cuptor, la foc iute, circa un

sfert de ora.

Sosul alb se poate inlocui cu smantana amestecata cu o lingura de faina.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Paste cu conopida

Pizza cu blat din conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa