Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze. Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa cloco
Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze.
Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10 - 15 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare.
Cand conopida poate fi strapunsa cu furculita, se ia de pe foc, se strecoara si se aseaza intr-un vas termorezistent.
Intre timp, se topeste 1 lingura de unt, apoi se incorporeaza faina, amestecand continuu.
Se adauga, putin cate putin, le si, cand capata consistenta, smantana, 50 g de cascaval si se potriveste de sare si piper.
Se toarna peste conopida.
Se presara cu cascaval ras, amestecat cu pesmet si bucatele de unt.
Se lasa la cuptor, la foc iute, circa un
sfert de ora.
Sosul alb se poate inlocui cu smantana amestecata cu o lingura de faina.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Paste cu conopida
Pizza cu blat din conopida
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapte• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAm făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...
Tocanita din organe de mielOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii