Dovleac cu nuca si miere

Se curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3 Se pune intr-o tava de arag

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dovleac cu nuca si miere

Ingrediente

  • cateva felii de dovleac
  • miere (sau zahar; sau si... si... cum am facut eu)
  • scortisoara
  • nuca
  • stafide (eu n-am pus ca n-aveam in bucatarie)
  • cateva cesti de apa

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3

Se pune intr-o tava de aragaz cu cateva cesti de apa (pentru umezeala)

Deasupra, pe fiecare bucata, se pune zahar si scortisoara.

Se da la cuptor, la foc potrivit. Se coace cam intr-o ora si jumatate. Se verifica din cand in cand, pentru a nu-si pierde apa! Se completeaza cu apa daca e nevoie!

Spre final se adauga nuca amestecata cu miere. Daca aveti stafide puneti-le si pe acestea dupa ce in prealabil le-ati inecat intr-un sirop fierbinte de zahar sau miere!

Eu am stropit cu miere felia din farfurie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci