Dovleac cu nuca si miere

Se curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3 Se pune intr-o tava de arag

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dovleac cu nuca si miere

Ingrediente

  • cateva felii de dovleac
  • miere (sau zahar; sau si... si... cum am facut eu)
  • scortisoara
  • nuca
  • stafide (eu n-am pus ca n-aveam in bucatarie)
  • cateva cesti de apa

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3

Se pune intr-o tava de aragaz cu cateva cesti de apa (pentru umezeala)

Deasupra, pe fiecare bucata, se pune zahar si scortisoara.

Se da la cuptor, la foc potrivit. Se coace cam intr-o ora si jumatate. Se verifica din cand in cand, pentru a nu-si pierde apa! Se completeaza cu apa daca e nevoie!

Spre final se adauga nuca amestecata cu miere. Daca aveti stafide puneti-le si pe acestea dupa ce in prealabil le-ati inecat intr-un sirop fierbinte de zahar sau miere!

Eu am stropit cu miere felia din farfurie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori