Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in 4, apoi in felii groase cat degetul, se sareaza puti. Grasimea se incinge intr-o cratita de 3 l
Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in 4, apoi in felii groase cat degetul, se sareaza puti.
Grasimea se incinge intr-o cratita de 3 l si se pune dovleacul sa se caleasca sub capac, pana devine sticlos.
Sosul besamel se amesteca cu smantana si compozitia se desarta peste mancarea de dovleac. Se da la cuptor presarat cu pesmet prajit.
Dovleacul poate fi stropit cu amestec de galbenus cu smantana in loc de sos alb.
Alte retete culinare recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii