Dovleac Hamilton

Dovleacul Hamilton este o reteta de mancare cu dovleac aromata si delicioasa. Dovleacul se umple cu o multime de feluri de ciuperci si verdeturi, si se coace la cuptor odata cu umplutura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovleac Hamilton

Ingrediente

  • 1 mana mica de ciuperci porcini uscate
  • 1 dovleac
  • taiat in jumatate si cu semintele scoase
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • tocat marunt
  • 1 lingurita cu seminte de coriandru
  • zdrobite
  • 1-2 varfuri de cutit cu ardei iute uscat
  • dupa gust
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • cu frunzele culese si tocate marunt
  • 5 rosii coapte la soare
  • tocate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 100 g orez basmati
  • 1 mana de seminte de pin
  • usor rumenite

Mod de preparare

Mai intai, inmuiati ciupercile pentru 5 minute in 140 ml de apa clocotita. Incingeti cupte 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Luati cele doua jumatati de dovleac si, folosind o lingurita, razuiti in lungime o parte din miez. Tocati marunt miezul scos, cu semintele dovleacului, si puneti totul intr-o tigaie in care ati turnat 4 linguri bune de ulei de masline. Adaugati ceapa, usturoiul, semintele de coriandru, ardeiul iute, rozmarinul si rosiile. Prajiti ingredientele timp de 4 minute, pana se fragezesc. Adaugati ciupercile porcini. Mai lasati inca 2 minute pe foc, inainte de a asezona. In final, amestecati orezul si semintele de pin, apoi umpleti bine cele doua jumatati ale dovleacului, dupa care potriviti jumatatile una peste alta, presand pentru a le lipi la loc.

Ungeti dovleacul cu putin ulei de masline, inveliti-l in folie de staniol si coaceti-l in cuptor.


Dovleacul Hamilton se serveste cald.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tocana de legume cu dovlecei
3
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez