Dovleacul Hamilton este o reteta de mancare cu dovleac aromata si delicioasa. Dovleacul se umple cu o multime de feluri de ciuperci si verdeturi, si se coace la cuptor odata cu umplutura.
Mai intai, inmuiati ciupercile pentru 5 minute in 140 ml de apa clocotita. Incingeti cupte 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Luati cele doua jumatati de dovleac si, folosind o lingurita, razuiti in lungime o parte din miez. Tocati marunt miezul scos, cu semintele dovleacului, si puneti totul intr-o tigaie in care ati turnat 4 linguri bune de ulei de masline. Adaugati ceapa, usturoiul, semintele de coriandru, ardeiul iute, rozmarinul si rosiile. Prajiti ingredientele timp de 4 minute, pana se fragezesc. Adaugati ciupercile porcini. Mai lasati inca 2 minute pe foc, inainte de a asezona. In final, amestecati orezul si semintele de pin, apoi umpleti bine cele doua jumatati ale dovleacului, dupa care potriviti jumatatile una peste alta, presand pentru a le lipi la loc.
Ungeti dovleacul cu putin ulei de masline, inveliti-l in folie de staniol si coaceti-l in cuptor.
Dovleacul Hamilton se serveste cald.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii