Se taie capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa clocotita
Se taie capacelele la amindoua capetele ale dovleceilor si se curata de coaja. Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga. Se alege brinza de vaci bine scursa, se freaca cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, gris, marar tocat si ou, iar daca este nevoie si putina grasime. Se umplu dovleceii cu o lingurita, se sterg cu un servet si se prajesc putin in untura. Se fierbe separat intr-o cratita putina apa cu putina untura si sare. Cind clocoteste apa se pun dovleceii. Se completeaza sosul turnind apa clocotita pina se acopera dovleceii. Se acopera cratita cu capacul si se lasa sa fiarba pina scade sosul, raminind putin pe fundul cratitei. Se face un rintas la care se adauga 1/2 din cantitatea de smintina si se toarna peste dovlecei. Se mai dau 2-3 clocote.
La masa se servesc cu restul de smintina si marar tocat
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii