Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara sosul. Se caleste faina in u
Dovleceii se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara sosul.
Se caleste faina in untul topit. Se stinge apoi cu , amestecand continuu.
Dovleceii se taie felii si se pun intr-un vas termorezistent.
Se sareaza, se pipereaza, se presara cu cascaval si pesmet, se toarna sosul si se introduce vasul la cuptor. Dovleceii se servesc fierbinti, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii