Dovlecei cu maioneza

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se inlatura semintele dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se pun dovleceii la scurs si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg dovlecei
  • 2 oua
  • 300 ml ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se inlatura semintele dupa care se pun la fiert in apa cu sare.

Dupa fierbere se pun dovleceii la scurs si se lasa sa se raceasca.

Se face maioneza (dupa reteta fiecaruia) si se introduce impreuna cu dovleceii fierti si raciti in robotul de bucatarie pana se formeaza o pasta.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa preferinta se poate adauga si un catel de usturoi.
Se serveste ca aperitiv in boluri, sau introdus in diferite legume: rosii, ardei etc., sau pur si simplu pe felii de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc