Se spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant. Separat, se pune carnea tocat
Se spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant. Separat, se pune carnea tocata, intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, orez, verdeata si ceapa. Compozitia de carnese framanta cateva minute si se umplu dovleceii. Acestia se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu putina apa, se condimenteaza cu sare, piper boabe si cimbru si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. In acest timp se prepara sosul din smantana, boia si pasta de rosii, care se toarna in tava cu 5 minute inainte de a-i scoate din cuptor.
Dovleceii se servesc ornati cu fire de marar si patrunjel.
Alte retete:
Orez cu dovlecei la cuptor
Dovlecei gratinati
Placinta cu dovleac

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii