Dovlecei gratinati

Dovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5 minute si apoi se scurg. T

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei gratinati

Ingrediente

  • 3 dovlecei mici
  • o ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 50 g salam (sau sunca)
  • 50 g branza burduf (se poate pune mai mult dar eu atata am mai avut)
  • unt
  • pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5 minute si apoi se scurg. Tocam ceapa si o calim in ulei. Cand e calita adaugam catelul de usturoi tocat marunt si miezul tocat de la dovlecei. Condimentam cu sare, piper si cateva fire de patrunjel si lasam la calti aproximativ 3-4 minute. Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Pe fundul vasului se aseaza dovlecei opariti, cu scobitura in sus. Aceste scobituri se vor umple cu compozitia de ceapa preparata inainte. Se adauga branza si carnita (salamul in cazul meu) apoi se toarna deasupra un amestec din ou si smantana condimentat cu sare si piper. Se pun cateva felii de rosii deasupra si se da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.


Se poate servi atat cald cat si rece. Sursa acestei retete este blogul bucatarie-usoara

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori