Dovlecei umpluti

Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in lungime. Se undesc in apa cloco

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei
  • unt
  • o lingura de faina
  • lapte
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • 2 oua

Mod de preparare

Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in lungime. Se undesc in apa clocotita cu sare. Se scot, se scurg, iar cand s-au racorit, fiecare sfert e scobit inauntru. Deoparte se face un sos gros dintr-o lingura rasa de unt si o lingura plina de faina care se stinge cu apa sau cu lapte, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi, pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da deoparte sa se racoreasca si apoi se adauga 2 linguri de parmezan ras de alta branza, putina sare si pe rand 2 galbenusuri si cele 2 albusuri facute spuma. Cu aceasta compozitie se umplu sferturile de dovlecei, se aseaza unele langa altele intr-o tava unsa cu unt, se presara deasupra svaiter sau parmezan ras, se da la cuptor, se tin pana se rumenesc.
Se scot si se aseaza pe farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci