Dovlecei umpluti

Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in lungime. Se undesc in apa cloco

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei
  • unt
  • o lingura de faina
  • lapte
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • 2 oua

Mod de preparare

Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in lungime. Se undesc in apa clocotita cu sare. Se scot, se scurg, iar cand s-au racorit, fiecare sfert e scobit inauntru. Deoparte se face un sos gros dintr-o lingura rasa de unt si o lingura plina de faina care se stinge cu apa sau cu lapte, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi, pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da deoparte sa se racoreasca si apoi se adauga 2 linguri de parmezan ras de alta branza, putina sare si pe rand 2 galbenusuri si cele 2 albusuri facute spuma. Cu aceasta compozitie se umplu sferturile de dovlecei, se aseaza unele langa altele intr-o tava unsa cu unt, se presara deasupra svaiter sau parmezan ras, se da la cuptor, se tin pana se rumenesc.
Se scot si se aseaza pe farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori