pentru concurs retete de primavara Dovlecei deliciosi in prag de primavara
1.Dovleceii bine spalati si stersi cu un prosopel,se curata la capete apoi se taie pe lung,in doua jumatati,care se curata de miez cu ajutorul unei lingurite,lasand doar cativa milimetri de miez pe coaja.Se taie marunt ceapa curatata apoi in putin ulei de masline se caleste impreuna cu 1/4 de miezul de dovlecei maruntit cu ,cutitul.Se adauga si carnea ,se lasa sa scada tot sucul lasat apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul si verdeata tocata fin.Se amesteca bine totul si cu o lingura se umplu dovleceii.Deasupra se presara kaizerul,taiat cubulete mici. 2.Restul de miez ramas se da la blender apoi se amesteca cu sucul de rosii,o lingura de ulei de masline,un praf de piper si se sareaz dupa gust.Acest sos se toarna cu grija,pe langa barcutele de dovlecei umpluti,apoi se completeaza cu apa(daca mai este nevoie)pana aproape de marginea barcutelor si se da la cuptor,cca 40 de minute.Se scoate cu grija tava si deasupra umpluturii se presara cascaval dat prin razatoare si se mai lasa 5 minute ,pentru gratinare. Se servesc fierbinti,simplu sau cu iaurt deasupra Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDaca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)
Ciorba radauteanaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii