Dovlecei umpluti

pentru concurs retete de primavara Dovlecei deliciosi in prag de primavara

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti

Ingrediente

  • 3 dovlecei mari,tineri
  • o ceapa
  • sare
  • ulei de masline
  • 250 ml suc de rosii(eu am suc de rosii amestecat cu ardei,de casa)
  • amestec de condimente (cimbrisor,maghiran,dafin,busuioc,piper)
  • o legatura de patrunjel verde,
  • ,un ou
  • 250-300 g kaizer,
  • 100 g cascaval

Mod de preparare

1.Dovleceii bine spalati si stersi cu un prosopel,se curata la capete apoi se taie pe lung,in doua jumatati,care se curata de miez cu ajutorul unei lingurite,lasand doar cativa milimetri de miez pe coaja.Se taie marunt ceapa curatata apoi in putin ulei de masline se caleste impreuna cu 1/4 de miezul de dovlecei maruntit cu ,cutitul.Se adauga si carnea ,se lasa sa scada tot sucul lasat apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul si verdeata tocata fin.Se amesteca bine totul si cu o lingura se umplu dovleceii.Deasupra se presara kaizerul,taiat cubulete mici. 2.Restul de miez ramas se da la blender apoi se amesteca cu sucul de rosii,o lingura de ulei de masline,un praf de piper si se sareaz dupa gust.Acest sos se toarna cu grija,pe langa barcutele de dovlecei umpluti,apoi se completeaza cu apa(daca mai este nevoie)pana aproape de marginea barcutelor si se da la cuptor,cca 40 de minute.Se scoate cu grija tava si deasupra umpluturii se presara cascaval dat prin razatoare si se mai lasa 5 minute ,pentru gratinare. Se servesc fierbinti,simplu sau cu iaurt deasupra Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide