Dovlecei umpluti cu mozzarella si cimbru

Dovleceii se spala cu apa rece. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si cu sare. Se lasa la fiert timp de 10 minute. Intre timp, scurgeti mozzarella si

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti cu mozzarella si cimbru

Ingrediente

  • 8 dovlecei rotunzi (dar se pot utiliza si lunguieti)
  • 350 g de mozzarella
  • piper
  • cimbru
  • 8 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Dovleceii se spala cu apa rece.

Se pun la fiert intr-o oala cu apa si cu sare. Se lasa la fiert timp de 10 minute.

Intre timp, scurgeti mozzarella si taiati-o in bucati mici.

Amestecati-o cu cimbru si cu ulei de masline.

Luati dovleceii de pe foc, puneti-i sub apa rece.

Taiati capacul de la dovlecei si scoateti miezul cu ajutorul unei linguri sau al unui cutit.

Umpleti dovleceii cu mozzarella. Aranjati-i intr-o tava.

Si puneti la cuptor la 180 gr C (foc mediu) pentru 10-15 minute.
Pofta buna!

Reteta Dovlecei umpluti cu mozzarella si cimbru a fost propusa de IRINA OLIVIA pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovlecei gasiti aici:

Dovlecei umpluti cu soia si orez,

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

Dovlecei gratinati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci