Dovlecei umpluti - fara carne

Se spala si se curata dovleceii, se taie in jumatati pe lungime si se scobesc de miez. Se calesc 2 minute,in putin ulei, morcovii si telina curatate s

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 dovlecei mici
  • 2 rosii potrivite
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa de apa
  • 1 telina mica
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 300 g mozzarela
  • un pahar vin alb
  • 1 pahar ulei
  • o legatura patrunjel verde o legatura marar

Mod de preparare

Se spala si se curata dovleceii, se taie in jumatati pe lungime si se scobesc de miez. Se calesc 2 minute,in putin ulei, morcovii si telina curatate si rase pe razatoarea mare, se adauga ceapa taiata marunt, dupa un minut se adauga rosiile taiate cubulete si miezul ramas de la dovlecei taiat marunt , si verdeata tocata marunt si se mai lasa un minut. Se lasa la racit 10 min. Se bat ouale cu jumatate din smantana si se toarna peste legumele calite, se adauga 2/3 din branza si se amesteca bine toata compozitia. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se unge cu ulei o tava de marime medie, se umplu cu varf barcutele de dovlecei cu compozitia calita; daca mai ramane compozitie se poate turna in jurul dovleceilor. Se presara restul de branza si smantana deasupra , optional se mai codimenteza cu piper si boia iute de ardei si se da la cuptor circa 15 min. sau pana formeaza o crusta frumoasa deasupra.


Se serveste calda alaturi de un pahar de vin alb de calitate. ( mozzarela se poate inlocui cu telemea rasa, branza de burduf sau cascaval )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa