Dovlecel cu lapte

Se curata dovlecelul de miez si de coaja, apoi se da pe razatoare. Se sareaza si se lasa 5 minute dupa care se staorce de zeama. Se prajesc 2 linguri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel de marime medie
  • 1 legatura de marar
  • 1 l de lapte
  • sare
  • boia ulei 2 linguri de faina

Mod de preparare

Se curata dovlecelul de miez si de coaja, apoi se da pe razatoare. Se sareaza si se lasa 5 minute dupa care se staorce de zeama. Se prajesc 2 linguri de faina in putin ulei, se pune boia dupa gust. Se ia cratita de pe foc si se pune dovlecelul. Se aseaza inapoi pe foc si se adauga putin cate putin laptele (in timp ce se ingroasa mancarea) amestecand continuu. Se adauga o legatura de marar, intreg sau bucatele (dupa gust). Mancarea este gata cand dovlecelul se inmoaie.
Se serveste cu tocanita de carne cu rosii si ardei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori